lauantai 4. tammikuuta 2014

Orkidea

Orkidea innostui joulun alla kukkimaan runsaasti, siinä oli viisi oksaa täynnä kukkia, se on helppohoitoinen kukka. Minulla on useita orkideoita ja melkein aina on joku kukassa. Kerran viikossa upotan ne veteen noin vuorokaudeksi tai yön yli, eipä siinä paljon muuta tavitse tehdä. Toisinaan se on kasvattanut uudet kukkavarret ja toisinaan on kasvattanut vanhoihin kukkavarsiin uudet kukat. Alussa kun sain ensimmäisen orkidean katkasin jo kukkineet kukkavarret pois ja se kasvatti uudet kukkavarret , johon tuli sitten kukat. Viime äitienpäiväksi ostin itselle sellaisen orkidean jossa oli runko täynnä pienempiä kukkia, se oli komea, en tiedä saanko enää sitä kukkimaan. Olis kyllä mahtava, jos sen vielä joskus sais kukkimaan.
-sinikka-

2 kommenttia:

 1. Moikka.

  Täytyy sanoa,että olet todella viherpeukalo,itse pidän Orkideasta,joten mieheni joskus tuo,kukat kyllä kestää kauan,mutta sitten lehdet kyllä viheriöi ja näyttää hengissä olevan,kysyin kukkakauppiaalta mitä ne pitkät sojottavat on jotka tulee purkista ulos,sanoi elä ihmeessä katko ne on juuria,en tiedä miten saan ne kukkimaan?suihkuttelen ,ja ostin tässä suojapurkin lasisen,tossa se yrittää eloa,lempi värini on valkoinen,kuten ruusiussakin.Onks`sulla mulle vihjeitä .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Minulla orkideat on etelän puoleisella ikkunalla. Olen laittanut ne ruukkuineen lasisiin orkidea ruukkuihin ja kerran viikossa laitan ruukut täyteen vettä, niin että se purkkiosa multineen on aivan veden peitossa. Annan olla yön yli ja seuraavana päivänä kaadan vedet pois. Ei ole tullut edes lannoitettua niitä. Juuristo muuttuu vihreäksi, kun ne on ollut upoksissa, kuivuessaan juuret muuttuu vaaleiksi, silloin kannattaa ruukut upottaa veteen, muuten en kastele niitä, enkä suihkuttele. Kokeileppa.

   Poista

Hei, vastaamme kommenttiisi mahdollisimman pian

UA-112766132-1