torstai 28. syyskuuta 2017

Rusettipopon ohje Rusettipipo/ pipo rusetilla

 Rusetiksi leikkasin noin 16+20 cm korkean kaitaleen, jonka laitoin kaksinkerroin, pituussuunnassa  oikeat puolet vastakkain, merkkasin keskikohdan, josta on hyvä kääntää ja aukko jää piiloon. Sen jälkeen käänsin niin, että ommel tuli puoleen väliin ja ompelin molemmat päät. Sitten vaan käänsin rusettipalan oikein päin.
 Pipo kappaleita leikkasin kaksi kappaletta, koska sivuille tulee saumat, johon rusettikaitale
ommellaan kiinni. Eteen tulevan ison rusettikaitaleen leikkasin noin 20 cm korkea, joka tulee kaksinkerroin ja vähänleveämmän, kuin itse pipo. Siinäkin ompelin kaitaleen kaksinkerroin ja käänsin sen oikeinpäin, niin että sauman jätin taakse keskelle.
 Tässä kuvassa näkyy, että pipon päälaen etu saumanpätkät on ommeltu ja rusettikaitale on laitettu vähän ylemmäs, kuin pipon keskikohta. Keskeltä laitoin nauhalla rusetin, että jos kaitale on yhtä leveä, kuin itse pipokappale, niin se kiristää reunoilta, elikkä rusettikaitale on vähän leveämpi, kuin etukappale.
 Sitten vaan neuloilla kiinni oikeat puolet vastakkain ja rusettikaitale jää väliin.
 Tuossa kuvassa näkyy, että pitää jättää kääntöaukko, jotta pipo voidaan kääntää oikeinpäin.
 Siinäpä se on oikeinpäin käännettynä ja aukko kohta ommeltuna.
 Eteen rusettikaitaleeseen leikkasin noin 8cm leveä ja 10 cm pitkän kaitaleen, jonka ompelin kaksinkerroin. Sillä kaitaleella kiristin pipossa olevan rusettikaitaleen. Sen kun ompelee ja pyöräyttää rusettikaitaleen nurjalle puolelle sauma sisäpuolelle käännettynä, niin se jää piiloon.
 Pipo on valmiiksi ommeltuna ja kiristyskaitale myös. Edessä näkyy rusetti, joka ei vielä ole paikoillaan. Sehän ei välttämättä tarvitse sitä, mutta jos haluaa, sen voi pujottaa tuonne kapean kaitaleen sisään
Siinäpä se on valmiina, jos jotain innostaa itse ommella.
jos on kysymyksiä, niin voi tiedustella vaikka sähköpostilla naputiina@naputiina.com
Meillä on myös Naputiinan verkkokaupssa näitä pipoja myynnissä.
-sinikka-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, vastaamme kommenttiisi mahdollisimman pian

UA-112766132-1