Sain haasteen Haapavesi-lehteen antaa jokin leivonta tai ruoanlaitto ohje. Syksyllä jo Eila koetti,
että lähtisin haasteeseen mukaan, mutta en silloin lupautunut. Nyt toisen kerran pyydettäessä lupasin
lähteä ja mietin, että minkä ohjeen antaisin. Ajattelin että tämä on ollut hyvin suosittua. Aina kun lasten kaverit on käyneet meillä, niin ovat tykänneet syödä tätä leipää. Olen sen kyllä useimmalle jo antanut, mutta nytpä sitä voi jokainen kokeilla leipoa jos haluaa. Minulla ei tule niin tarkoin mitattua aineita, mutta vesi, hiiva ja suolamäärä kun on tiedossa, niin jauhojen määrää voi tuntuman mukaan laittaa. Jos haluaa tehdä rukiisempaa leipää, niin voi tehdä käytteestä sakeamman. Leipään voi myös laittaa vaikka pellavansiemeniä tai muita siemeniä. Jos suolamäärä tuntuu isolta, niin sitäkin voi laittaa vähemmän. Puu-uunissa kun paistaa, niin lämpötilakin on ensimmäisiä leipiä paistettaessa paljon korkeampi kuin 250 astetta ja toisinaan ensimmäiset leivät paistankin pellillä uunin suuluukku avoinna, ettei pala.
-sinikka-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Hei, vastaamme kommenttiisi mahdollisimman pian