perjantai 22. maaliskuuta 2013
Vihdoin sain painettua uusilla valotetuilla seuloilla uusia tyynyliinoja. Tuli tehtyä  tällä kertaa 50 kpl tyynyliinoja erilaisilla teksteillä ja ilman tekstiä. Siihen voi sitten laittaa myöhemmin vaikka jonkun nimen tai oman ajatuksen jos vaikka joku asiakas haluaa sillai henkilökohtaisen tuotteen. Vielä olis painamatta vähän alle 200 tyynyliinaa. Minulle on kertynyt reilu 100 kpl seuloja noin 20 vuoden ajalta. Paljon on malleja piirretty, leikattu kalvoille ja seulan avulla painettu. Nyt ei enää tule leikattua, koska on paljon helpompaa tehdä valottamalla seulat, pitää vaan tehdä niin monta seulaa, kun haluaa laaittaa väriä eri kuvaan.
Meillä on kyllä monenlaiset painamismahdollisuudet täällä Naputiinassa, mutta tyynyliinat vielä tehdään vanhanaikaisesti, eli käsin painettuna.  
Kerron vähän seulojen valotuksesta; Ensin jouduin puhdistamaan vanhoja seuloja valotusaineen poistoaineella, koska osassa oli jo ennestään valotettu kuva. Sen jälkeen rasvanpoisto käsittely, seulan kuivaus, valotusaineen levittäminen, jonka annettiin kuivua pimeässä paikassa, ja kun oli kuivuneet, niin laitoin mustaan jätesäkkiin, että ei mene pilalle eikä joudu valon kanssa tekemisiin. Sen jälkeen laitoin mallin seulan päälle, lasi painoksi ja valotuslamppu päälle. Valotusaika osassa n 7 min. ja osassa n 12 min. Seulaan valotuksen jälkeen haaleaa vettä  ja annoin reilut 5 min olla   veden, niin se osa seulasta, jossa ei ollut peittävää mallia tarttui  kiinni ja jossa oli malli niin painesuihkulla suihkutin seulan reiät auki. Sen jälkeen kun seula oli kuivunut se olis valmis ja sen avullapääsi painamaan.  Valotuksella saa kyllä aikahienoja juttuja tehtyä, esimerkiksi heinillä ja kasveilla kun valottaa, niin saa aitoja malleja tehtyä.
-Sinikka-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, vastaamme kommenttiisi mahdollisimman pian

UA-112766132-1